27 Ekim 2017 Cuma

ROSSETTI

GERÇEK İTALYAN: ROSSETTI

Oldum olası İtalyan mutfağını sevmişimdir. Pişirme usullerini, sebze seçimlerini, etleri, peynirleri, mantarları, bunların kullanılış biçimlerini… Bu mutfağın ismi geçince genel olarak akla pizza ve makarna gelir. Oysa ki durum bundan çok daha fazlasıdır.

Rossetti, işte o çok daha fazlasını bulabileceğiniz nadir restoranlardan biri. Panora AVM (Ankara)’nin giriş katında, ön cephede… 15 Eylül 2017’de açılmış.  Kendine has bir zarafeti var ortamın. İç kısımdaki mermer masaya bayılacaksınız bu arada.

Rossetti, mekanın sahibi Selbin hanımın soyadı. Eşi İtalyan. Uzun yıllar Roma’da yaşamışlar. Selbin hanım o zamanlarda dahi tempolu iş hayatına rağmen mutfağa ve yemek yapmaya, farklı lezzetler denemeye hep vakit bulmuş. Zaten menüyü kendisi oluşturmuş. Yoğun zamanlarda ya da özel bir istek olduğunda burada da mutfağa girip yaptığı oluyormuş. 

Mutfakta iki şef, bir de pasta ustası çalışıyor. Rossetti’nin işletme müdürü ise yıllardır tanıdığım, işinde tecrübeli ve başarılı bir isim: Mehmet Akın. Her zaman zarif, sakin ve çözüm odaklı bir yönetici olarak takdir etmişimdir kendisini. Salon Şefi Onur bey de tecrübesi ve güler yüzüyle görevinin başında…

Menü çok güzel hazırlanmış. Fazlasıyla çeşit var ama öz bir menü aslında. Hem klasiklere hem yöresel tatlara yer verilmiş. Malzemeleri özenle seçiyorlar. Zeytinyağı Ayvalık’tan, Burrata peyniri manda sütünden özel üretimle Afyon’dan, risotto pirinci İtalya’dan, kuşkonmaz Eskişehir’den… Etler Balıkesir ya da Namet’ten… Lazanya, ravioli… vb. hamur işleriniyse kendileri günlük olarak yapıyorlar.

Ben neler tattım ona bakalım şimdi. Öncelikle kuşkonmaz çorbası… Sunumu da, kıvamı da, lezzeti de yerindeydi. Alternatif olarak sebze çorbası olan minestorone da alabilirsiniz.

Carpaccio Di Polipo, ahtapottan olan. Kendileri yapıyorlar. 
Uzun zamandır yediğim en iyi carpaccio diyebilirim. Zeytinyağı ve limon sosun miktarını da iyi ayarlamışlar. Dana carpaccio da var tabi…

Linguine Al Frutti Di Mare, makarna çeşitleri içinde… Deniz mahsullü yassı spagetti. Baştan söyleyeyim acı domates sos var içinde. Ama abartılı bir acı değil. Kiraz domates, kalamar, midye, karides ve maydanozla hazırlanıyor. Deniz ürünlü makarna ve pizzaları pek tercih etmeyen biri olarak ben çok sevdim.

Ve Rosetti’de bence efsane olacak bir ana yemek… Tagliata Di Manzo. Dana kontrfilenin mühürlenerek pişirilmesi, ama nasıl bir pişirmedir o, etin lezzeti, tam ayarında inceliği, üzerindeki parmesan dilimleri ve roka. Böyle yalın bir tabakta, ciddi bir lezzet şöleni bence. Porsiyon olarak da çok yeterli.

Menüde, İtalyan dondurması gelatoyu da sayarsak 7 çeşit tatlı var. Tam bir klasik olan tiramusu, savayer bisküvi ve tabi ki mascarpone ile hazırlanmış. İnanılmaz hafif, aroması çok dengeli… Ayrıca bir de çikolata sos geliyor yanında. Sunumlar harika demiş miydim? Bir dahaki gidişimde Mont Blanc adındaki tatlıyı deneyeceğim. Kestane, beze, krema ve bitter çikolata ile yapılıyor.

Menünün geri kalanını detaylıca yazmıyorum. Çünkü gidip bizzat keşfetmesseniz yavan kalacak bu anlatım.

Yakında kahvaltıya başlayacakları bilgisini de aldım bu arada. Muhtemelen başlamıştır da…

Gerçek bir İtalyan restoranı açmak zordur. Bizler açısından da bulmak zor… Tarifler elinizin altında olsa da doğru malzeme, doğru ayarda kullanılmazsa, doğru şekilde pişirilmezse o en üst lezzet noktasına ulaşılmaz. Rossetti işin sırrını çözmüş bence.

Ankara, üst seviye damak tadı için nefis bir yer kazandı bence…

GURME RAKUN DER Kİ🌞🌞🌞🌞🌞


Hizmet Saatleri: 10.00-01.00
Fiyat Aralığı: ££££
0312 492 10 10
Panora AVM Giriş Kat Ön Cephe
Oran Mahallesi Kudüs Cd. 182/68

Çankaya/Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder