Yakın
zamanda yaptığım en güzel keşiflerden biri oldu Black Butcher. Geniş, ferah,
şık ama sıcak bir ortam. Birçok ithal peynir çeşidi ve sosların yer aldığı
şarküteri vitrinini çok sevdim. Etler de ayrı bir vitrinde. Seçip, istediğiniz
pişme seviyesinde hazırlatabiliyorsunuz. Zaten ızgara da gözünüzün önünde.
Özer
Şef, elinin lezzeti, ustalığı ve samimiyeti ile midemi de kalbimi de fethetti.
Roka ve parmesanla hazırladığı carpaccio sarmasına bayıldım. Sırf bunu yemeğe
bile gelebilirim. Füme et tabağındaki etlerse üç gün boyunca özel odalarda meşe
odunu ve kiraz dalları ile 40 derecede tütsülenmiş.
Diğer tattıklarımın
arasında, başlangıçlarda tulum peynir salatası, Girit salatası, peynir tabağı,
kremalı ıspanak vardı. Sıcak servis edilen zeytini sevdim. Tüm aroma iyice
ortaya çıkmış. Fransız usulü kremalı patates de harikaydı.
Etlerde
spagetti, lokum, New York steak, kaşarlı kasap köfte, kuzu kafes ve kendi
üretimleri sucuk denedim. Tereyağı yatağında Black Butcher Special ise
kesinlikle favorim oldu. İnce şeritler halinde hazırlanan spagetti de
tavsiyemdir.
Etlerin yumuşaklığı, lezzeti, pişirme teknikleri ile fark
yaratacak bir restoran. Bu arada 200 gr lık köftesi ve kendi yaptıkları
ekmeğiyle hamburger de var. Bir sonraki gidişimde deneyeceğim onu da.
Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Bestekar Cd 76/A Çankaya/Ankara
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder