28 Kasım 2018 Çarşamba

BLACK BUTCHER


Yakın zamanda yaptığım en güzel keşiflerden biri oldu Black Butcher. Geniş, ferah, şık ama sıcak bir ortam. Birçok ithal peynir çeşidi ve sosların yer aldığı şarküteri vitrinini çok sevdim. Etler de ayrı bir vitrinde. Seçip, istediğiniz pişme seviyesinde hazırlatabiliyorsunuz. Zaten ızgara da gözünüzün önünde. 

Özer Şef, elinin lezzeti, ustalığı ve samimiyeti ile midemi de kalbimi de fethetti. Roka ve parmesanla hazırladığı carpaccio sarmasına bayıldım. Sırf bunu yemeğe bile gelebilirim. Füme et tabağındaki etlerse üç gün boyunca özel odalarda meşe odunu ve kiraz dalları ile 40 derecede tütsülenmiş. 

Diğer tattıklarımın arasında, başlangıçlarda tulum peynir salatası, Girit salatası, peynir tabağı, kremalı ıspanak vardı. Sıcak servis edilen zeytini sevdim. Tüm aroma iyice ortaya çıkmış. Fransız usulü kremalı patates de harikaydı.

Etlerde spagetti, lokum, New York steak, kaşarlı kasap köfte, kuzu kafes ve kendi üretimleri sucuk denedim. Tereyağı yatağında Black Butcher Special ise kesinlikle favorim oldu. İnce şeritler halinde hazırlanan spagetti de tavsiyemdir. 


Etlerin yumuşaklığı, lezzeti, pişirme teknikleri ile fark yaratacak bir restoran. Bu arada 200 gr lık köftesi ve kendi yaptıkları ekmeğiyle hamburger de var. Bir sonraki gidişimde deneyeceğim onu da. 


Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Bestekar Cd 76/A  Çankaya/Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder