Narlı Levrek
adını duyduğumda merak etmedim desem yalan olur. Narın balıkta farklı
kullanımlarını gördüm, tattım. Ama bu şekliyle değil.
Barış Koçer,
genç, yetenekli ve cesur bir şef. Cesur çünkü lezzetleri birleştirirken risk
almayı seviyor. Ortaya çıkardığı bazı yemekleri önceden rüyasında görüp, sonra
da hazırladığını anlatıyor bana. Mesleğine kendini vermek, çok severek yapmak
böyle etkiler yaratıyor işte… Ankara’da yer alan profesyonel aşçılık okulu Chef
Akademi’den mezun. Narlı Levrek’i açmadan önce beş ayrı mutfakta çalışmış.
Hayatını tamamen aşçılığa adamaya niyetli olanlardan… Hatta yakında Başkent
Üniversitesi’nde ders vermeye de başlayacak.
Narlı Levrek
Restoran’ı bu yılın yaz aylarında açmışlar. Ankaralılar bilir İTÜ Evi’ni. Hani bir
zamanlar güzel jazz müzikler çalan, içinde gerçek kocaman ağaçlar olan (evet
gerçekten içinde) bina. İşte tam da oradalar. Burası geniş ve ferah bir mekan.
Ön bahçe, lobi, büyük salon… gibi kullanım alanları var. Bahçede oturmak
isterseniz taş duvardaki minik şelalenin yanına oturun. Su sesi terapi etkisi
yaratıyor. Yakında buranın oluşturduğu havuza balıklar da getireceklermiş.
Fonda
Yunan ve Ege müzikleri, eski 45’likler, eski pop şarkıları çalıyor… Ekim ayının
ortasında da Çarşamba ve Cumartesi günleri için canlı müzik başlıyor.
Mutfakta
Barış Şef dışında bir de Orhan Şef var. İkisi birlikte çalışıyorlar. Orhan
Özcan da işinin ehli belli ki… Ayrıca Barış Şef’in ablası Burcu hanım da
restoranın idari işlerini üstlenmiş vaziyette. Hepsi güler yüzlü, nazik
insanlar.
Neler tattım
ona gelelim şimdi. İrmikli ezmelerine bayıldım. Normal şartlarda balıkçıda
masaya asla ezme almam. Ama bu başka bir şey. Kendi yarattığı bu tarif
gerçekten farklı ve çok lezzetli olmuş. İçinde irmik, ceviz, soğan, özel bir
salça ve beş çeşit ot var.
Köpoğlunun
patlıcanları şeker gibiydi, bayıldım. Yoğurdun üzerindeki sos birazcık daha az
olabilir o kadar.
Kurutulmuş
domatesin içine küp doğranmış peynir de koymuşlar. Domates kurusu tek başına
bana biraz yavan gelirdi zaten. Bu iyi fikir olmuş.
Mezeler
günlük, taze taze…
Narlı levrek
ise, yine tamamen Barış Şef’e özgü bir tarif. Soğuk meze olarak geliyor. Levrek jülyen
doğranıp, 1-2 gün boyunca limonda marine ediliyor. Sonra nar şurubu ile
harmanlanıp, üzerine nar taneleri eklenip 1-2 gün de böyle bekliyor. Levrek,
limon ve limon tuzuyla kendi kendine pişiyor aslında. Tadına gelirsek,
alıştığınız bir tat olmadığı kesin. Nar sosunun o tatlı ekşiliğinin arasından
levrek süzülüverince damağınızda farklı bir tat yakalıyorsunuz. Bazılarınız
başta yadırgayabilir bile. Ama ikinci çataldan sonra sevmeye başlayıp tüm
tabağı bitirebiliyorsunuz bir anda. Demiştim
ya risk alıyor diye… Bence iyi yapıyor.
Ben ana
yemekte balık yemeği tercih etmedim bu akşam. Eminim gayet güzel hazırlıyorlardır.
Onun yerine kiremitte kremalı ve damla sakızlı kalamar denedim. Kalamar önceden
çok iyi pişirilmiş. Damla sakızı kullanımı risklidir. Baskın bir tat olduğu
için miktarını iyi ayarlamak gerekir. Öyle de olmuş. Sarımsak da var ama o da
baskın değil. Her tat ayarında…
Bunların
dışında ara sıcaklarda, balık adana, balık köfte, balık simit, armutlu
cheddarlı karides gibi nefis seçenekler de var.
Mevsimine
göre tüm balık çeşitleri de mevcut tabi. Ayrıca deniz ürünleri yemeyenler için
menüde et ve tavuk üzerine birkaç seçenek de var.
Tatlı olarak
dondurmalı irmik helvası, fırında tahin olmazsa olmazlardan…
Barış Şef
yakında menüye sürpriz bir tatlı ekleyecek. Bekleyelim ve tadalım diyorum
şimdilik…
Bu arada
Narlı Levrek’te gündüzleri tabldot menü de çıkıyor. 4 çeşitten oluşan menü 20
TL.
Mekanın
büyük salonu davetler, toplantılar için çok uygun. 200 kişiye kadar çıkabilir
kapasitesi. Lobi kısmında da kokteyl türü organizasyonlar yapılabilir. Ama
benim tercihim tabi ki ön taraftaki alan.
Fiyatlar
makul… Pazar günleri kapalı.
Ben çok
sevdim Narlı Levrek’i. Onlarda bu yaratıcılık, bu mutfak aşkı ve tatları
karıştırma cesareti olduğu sürece buranın standart bir menüsü olmayacak belli
ki. En güzeli de bu zaten...
Büklüm Sokak No:71 Kavaklıdere-Çankaya/Ankara
0 312 466 08 88
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder