25 Ağustos 2016 Perşembe

MASALIMSI KURABİYELERİM



MASALLARIN ENFES HALİ

Hangimiz küçük yaşlarda kilden, çamurdan ya da oyun hamurundan bir şeyler yapmayı denemedik ki… Bu konuda pek becerikli olmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Bir süre önce tanıdığım dünya tatlısı Nuray Keskin Zorlu ise, çocukluğunda da bugünkü gibi yetenekliymiş.

Aslında her şey, internette onun kurabiye ve pasta tasarımlarını tesadüfen görmemle başladı. Evet, butik çalışan tasarım pastacılar var. Ancak bu gördüklerim, modellerin özgünlüğü ve müthiş bir sabır gerektiren detaylarıyla fark yaratıyordu. Bir süre kendisini takibe aldım. Her gün yeni çalışmalar geliyordu karşıma. Sürekli daha iyi, daha iyi oluyordu. Artık bu azimli kadınla tanışmanın vakti gelmişti.
Şirin, cıvıl cıvıl bir atölyesi var Nuray Hanım’ın. Yaptığı nefis kurabiyeler ve figürler dışında, duvarları kendi çekmiş olduğu güzel fotoğraflar da süslüyor. Sohbete başlıyoruz. Almanya’da doğmuş, İstanbul’da yaşamış, okul için Ankara’ya yolu düşmüş… Aslında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Fars Dili Edebiyatı mezunu. Sonra da üstüne Fotoğrafçılık okumuş. Hatta bir dönem düğün/doğum fotoğrafları çekmiş bol bol. İstanbul’daki çocukluk arkadaşının büyük bir hevesle kurabiye-pasta işleri yapmaya başlaması onu da heyecanlandırmış. Bu heyecan ilhama dönüşünce ‘Masalımsı Kurabiyelerim’ ortaya çıkmış. Yani daha öncesinde bu alanla hiç bir ilgisi yok aslında. 2013 yılının Ekim ayında da ilk siparişini almış.

Kurabiyeleri genelde çok hafif tarçın ve limon içeriyor. Tabi tereyağlı. Ama bu içerik, müşterinin özel isteğine göre değişebiliyor. Doğum günü, yıldönümü, nişan, doğum, sünnet, düğün, kutlama... aklınıza gelebilecek her tür özel gün için size özel üretim yapıyor. Kurumsal firmalar, kuruluş yıldönümleri ya da başka toplantılar için logolarının olduğu kurabiyeler sipariş ediyorlar ona. Hepsinin süslemesinde de en kalitelisinden şeker hamuru kullanıyor. Kurabiyeler Türkiye’nin her iline gönderilebiliyor. Özellikle İstanbul’dan çok sipariş almış. Orada bu işi yapan pek çok yer olduğu düşünülürse, Masalımsı Kurabiyelerim’in başarısı daha iyi anlaşılacaktır.

Gelelim pastalara. Tasarım pastalar, çoğunlukla kişiye özel hazırlanmış heykeller gibidir. Kutlamanın muhatabı çok mutlu olur bu jest dolayısıyla. Ancak genelde pastalar yenmez ya da bir çatal alınıp bırakılır (her şey bir yana bu müthiş israfa karşıyım).  Ama pasta ne içindir? Yenmek için elbette. O halde sadece dış görünüşüne para vermek anlamsız. Nuray Hanım pastalarında kesinlikle krem şanti kullanmıyor. İçinde yer alansa tamamen kuvertür çikolata. Bu, çikolata yapımında ham madde olarak kullanılan bir malzeme. Yani kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen saf çikolata… Kalıp ya da külçe çikolata diye de biliniyor. Nuray Hanım, pastanın yapımında hep en iyi malzemeleri kullanıyor. Üzerindeki şeker hamuru kaplaması da sadece yarım santim inceliğinde. Hal böyle olunca pastanın keyifle yenmemesi için bir sebep kalmıyor. Pastaları şeker hamursuz isterseniz süslemesinin daha zayıf olmasını göze almanız gerekecek. Çünkü pasta süslemeyi pek taşıyamıyor o zaman. Bu arada yine temalı cupcakeler de yaptığını ekleyeyim.

Süslemeler çok özenli, ustalık ve sanatçılık gerektiren türden. Her detay ince ince çalışılıyor. Yapılmasını istediğiniz figürü veya temayı belirleyip anlatmanız yeterli. Genelde müşteriler ana fikri söyledikten sonra detayları Nuray Hanım’a bırakıyorlarmış. Bazen tamamen doğaçlama çalıştığı da oluyor tabi.

Ve figürler… Kim istemez ki pastanın üzerinde kendisinin küçük bir versiyonu olmasını… Sevdiklerinizin fotoğrafını getirmeniz yeterli. Yüz, saç ve giysi detayları yine özenle çalışılıyor. Kirpiklerini dahi tek tek ince ince şeker hamurundan yapıyor. Artık bu kadarı da pes dedirtiyor. Figürler gerçekten zahmetli. Kuruma süresiyle birlikte 1,5 ila 3 günde ortaya çıkıyor.

Ayrıca nişan, doğum… çikolataları da hazırlıyor. Çikolatalar iki çeşit. Biri madlen dediğimiz, diğeri antep fıstıklı/fındıklı/sütlü çeşitleriyle ondan daha kalın olan. Her ikisini de tattım. Leziz… Bunların paketlerinin üzeri kutlama konunuza göre dilediğiniz gibi süsleniyor.

Nuray hanım, tüm bu işleri yaptığı yetmiyormuş gibi, bir de amatörlere, gençlere figür ya da keskin kenar pasta eğitimleri veriyor. Keskin kenar ne mi? Pastanın kenarlarının son derece düz ve muntazam olması. Ne var ki bunda demeyin sakın. Çünkü pastanın yapım malzemelerini düşünürsek, özellikle yuvarlak şekillerde bu kusursuzluğu yakalayabilmek çok özenli bir çalışma gerektiriyor. 1 günlük bu eğitimlere şehir dışından da katılım oluyor.

Siparişlerini genelde sosyal medya üzerinden alıyor Masalımsı Kurabiyelerim. Tüm ürünlerin fotoğraflarını da kendisi çekiyor. Kalitesini sürdürmek için haklı olarak fiyatlarda kampanya türü indirimlerden kaçınıyor.  

Nuray Keskin Zorlu’nun hedefi Masalımsı Kurabiyeleri herkesin tanıması… Eğitimler verecek seviyede bir profesyonel olsa da kendini sürekli geliştirenlerden o… Hep bir üstü, hep daha iyisi olsun ve daha neler yapabilirim diyenlerden. Hırs ve azim ayrı şeylerdir. İlki karartır, ikincisi aydınlatır. Bu azimli, yaratıcı, ruhu rengarenk kadınının enerjisi yaptıklarına da geçiyor olsa gerek ki, elinin değdiği her şey ışıl ışıl ve tabi ki enfes…

MASALIMSI KURABİYELERİM
Siparişler ve eğitimler için:
Whatsapp : 0 538 576 82 26
Atölye : 0 312 354 04 81

2 yorum:

  1. Beğeniyle takip ediyorum özellikle Nuray Hanım ın pastalarını yapışındaki titizliği ve özeni için tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)
      Kendisine ileteceğim👍 Sevgiler...

      Sil