MASALLARIN ENFES HALİ
Hangimiz küçük yaşlarda kilden, çamurdan ya da oyun
hamurundan bir şeyler yapmayı denemedik ki… Bu konuda pek becerikli olmadığımı
rahatlıkla söyleyebilirim. Bir süre önce tanıdığım dünya tatlısı Nuray Keskin
Zorlu ise, çocukluğunda da bugünkü gibi yetenekliymiş.
Aslında her şey, internette onun kurabiye ve pasta
tasarımlarını tesadüfen görmemle başladı. Evet, butik çalışan tasarım
pastacılar var. Ancak bu gördüklerim, modellerin özgünlüğü ve müthiş bir sabır
gerektiren detaylarıyla fark yaratıyordu. Bir süre kendisini takibe aldım. Her
gün yeni çalışmalar geliyordu karşıma. Sürekli daha iyi, daha iyi oluyordu.
Artık bu azimli kadınla tanışmanın vakti gelmişti.
Şirin, cıvıl cıvıl bir atölyesi var Nuray Hanım’ın. Yaptığı
nefis kurabiyeler ve figürler dışında, duvarları kendi çekmiş olduğu güzel
fotoğraflar da süslüyor. Sohbete başlıyoruz. Almanya’da doğmuş, İstanbul’da
yaşamış, okul için Ankara’ya yolu düşmüş… Aslında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi
Fars Dili Edebiyatı mezunu. Sonra da üstüne Fotoğrafçılık okumuş. Hatta bir
dönem düğün/doğum fotoğrafları çekmiş bol bol. İstanbul’daki çocukluk
arkadaşının büyük bir hevesle kurabiye-pasta işleri yapmaya başlaması onu da
heyecanlandırmış. Bu heyecan ilhama dönüşünce ‘Masalımsı Kurabiyelerim’ ortaya
çıkmış. Yani daha öncesinde bu alanla hiç bir ilgisi yok aslında. 2013 yılının
Ekim ayında da ilk siparişini almış.
Kurabiyeleri genelde çok hafif tarçın ve limon içeriyor.
Tabi tereyağlı. Ama bu içerik, müşterinin özel isteğine göre değişebiliyor. Doğum
günü, yıldönümü, nişan, doğum, sünnet, düğün, kutlama... aklınıza gelebilecek
her tür özel gün için size özel üretim yapıyor. Kurumsal firmalar, kuruluş
yıldönümleri ya da başka toplantılar için logolarının olduğu kurabiyeler
sipariş ediyorlar ona. Hepsinin süslemesinde de en kalitelisinden şeker hamuru
kullanıyor. Kurabiyeler Türkiye’nin her iline gönderilebiliyor. Özellikle
İstanbul’dan çok sipariş almış. Orada bu işi yapan pek çok yer olduğu
düşünülürse, Masalımsı Kurabiyelerim’in başarısı daha iyi anlaşılacaktır.
Gelelim pastalara. Tasarım pastalar, çoğunlukla kişiye özel
hazırlanmış heykeller gibidir. Kutlamanın muhatabı çok mutlu olur bu jest
dolayısıyla. Ancak genelde pastalar yenmez ya da bir çatal alınıp bırakılır (her
şey bir yana bu müthiş israfa karşıyım). Ama pasta ne içindir? Yenmek için elbette. O
halde sadece dış görünüşüne para vermek anlamsız. Nuray Hanım pastalarında
kesinlikle krem şanti kullanmıyor. İçinde yer alansa tamamen kuvertür çikolata.
Bu, çikolata yapımında ham madde olarak kullanılan bir malzeme. Yani kakao
çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen saf çikolata… Kalıp ya da külçe
çikolata diye de biliniyor. Nuray Hanım, pastanın yapımında hep en iyi
malzemeleri kullanıyor. Üzerindeki şeker hamuru kaplaması da sadece yarım
santim inceliğinde. Hal böyle olunca pastanın keyifle yenmemesi için bir sebep
kalmıyor. Pastaları şeker hamursuz isterseniz süslemesinin daha zayıf olmasını
göze almanız gerekecek. Çünkü pasta süslemeyi pek taşıyamıyor o zaman. Bu arada
yine temalı cupcakeler de yaptığını ekleyeyim.
Süslemeler çok özenli, ustalık ve sanatçılık gerektiren
türden. Her detay ince ince çalışılıyor. Yapılmasını istediğiniz figürü veya
temayı belirleyip anlatmanız yeterli. Genelde müşteriler ana fikri söyledikten
sonra detayları Nuray Hanım’a bırakıyorlarmış. Bazen tamamen doğaçlama
çalıştığı da oluyor tabi.
Ve figürler… Kim istemez ki pastanın üzerinde kendisinin
küçük bir versiyonu olmasını… Sevdiklerinizin fotoğrafını getirmeniz yeterli. Yüz,
saç ve giysi detayları yine özenle çalışılıyor. Kirpiklerini dahi tek tek ince
ince şeker hamurundan yapıyor. Artık bu kadarı da pes dedirtiyor. Figürler
gerçekten zahmetli. Kuruma süresiyle birlikte 1,5 ila 3 günde ortaya çıkıyor.
Ayrıca nişan, doğum… çikolataları da hazırlıyor. Çikolatalar
iki çeşit. Biri madlen dediğimiz, diğeri antep fıstıklı/fındıklı/sütlü
çeşitleriyle ondan daha kalın olan. Her ikisini de tattım. Leziz… Bunların
paketlerinin üzeri kutlama konunuza göre dilediğiniz gibi süsleniyor.
Nuray hanım, tüm bu işleri yaptığı yetmiyormuş gibi, bir de
amatörlere, gençlere figür ya da keskin kenar pasta eğitimleri veriyor. Keskin
kenar ne mi? Pastanın kenarlarının son derece düz ve muntazam olması. Ne var ki
bunda demeyin sakın. Çünkü pastanın yapım malzemelerini düşünürsek, özellikle
yuvarlak şekillerde bu kusursuzluğu yakalayabilmek çok özenli bir çalışma
gerektiriyor. 1 günlük bu eğitimlere şehir dışından da katılım oluyor.
Siparişlerini genelde sosyal medya üzerinden alıyor
Masalımsı Kurabiyelerim. Tüm ürünlerin fotoğraflarını da kendisi çekiyor.
Kalitesini sürdürmek için haklı olarak fiyatlarda kampanya türü indirimlerden kaçınıyor.
Siparişler ve eğitimler için:
Whatsapp : 0 538 576 82 26
Atölye : 0 312 354 04 81
Beğeniyle takip ediyorum özellikle Nuray Hanım ın pastalarını yapışındaki titizliği ve özeni için tebrik ediyorum
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilKendisine ileteceğim👍 Sevgiler...