1 Ağustos 2018 Çarşamba

MABEL KIZIII CAMDAN BAKIYOR


Çocukluğumun en tatlı yüzlerindendir "Mabel Kızı"... 


1947 yılında Mihail Payotis ve Haralambas Küçük Anastasiadi isimli iki cesur girişimcinin İstanbul Karaköy'de kurdukları imalathane ile başlar hikaye. 

Herşey hazır olup üretime geçecekleri zaman geldiğinde markanın isminin ne olacağı sorusu belirir. Birlikte çalıştıkları Fransız asıllı siyahi grafiker genç kıza fikrini sorarlar. Bu soru karşısında gururlanan kız, çikolataların çok lezzetli ve güzel olduğunu söyleyerek Fransızcada 'güzelim' anlamına gelen 'Mabel'i önerir. İki ortak da bu ismi çok beğenir. Kızın temsili resmi ise tüm ambalajları süsler.

1981'den bu yana Ahmet Tatlıcı'nın tecrübesi ve vizyonuyla yola devam ediliyor. 


Mabel'in yaklaşık 1 yıldır Ankara'da da bir mağazası var. Engin Yorulmaz çikolata işine gönül verenlerden. Tecrübeli ve işini titizlikle yapanlardan. 

Mabel, Belçika ve İsviçre çikolatalarıyla harmanlanan özel bir tarife sahip. Gerçek çikolata yağı ve kitlesi kullanılarak 48 saatlik yoğun bir konçlamadan geçiyor. 500 çeşit ürün var. Neredeyse tamamını Ankara mağazasında bulmak mümkün. Oturup kahvenizi de içebilirsiniz burada. Ayrıca fondü de yapıyorlar. 


Mağazada pek çok çeşit denedim. Çok yaratıcı ürünler  var. Karar veremeyenler için sürpriz seçenekler de bulunuyor. Fotoğraflarda denediğim çeşitlerin bazılarını göreceksiniz. Çikolata gibi çikolata yedim anlayacağınız. 

Evde kullanmak için kakao, damla çikolata, fondü çikolatası gibi ürünler de mevcut. Şekerleme çeşitleri de... Tabi nostaljik şemsiye çikolataları da unutmayayım.

Düğün, nişan, doğum gibi kutlamalar için özel paketler de hazırlanıyor. Hatta firmalara  kurumsal çalışmalar da yapılıyor. 

Mabel Ankara'nın dekoru ve kullanılan objelerle çocukluğuma döndüm bir yandan...


Fazlasıyla tatlı bir öğlen geçirdim kısacası. 


Ankara Mabel

Uğur Mumcu Cad. No:63/8
Gaziosmanpaşa / ANKARA
Tel : 0312 436 36 04






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder