13 Ocak 2017 Cuma

EKER LOKANTASI SAPANCA

Ben bu lokanta lafına bayılıyorum. Çok nostaljik, insanın içini ısıtan bir havası var. Artık pek kullanan kalmadı. Türkçe'ye de İtalyanca 'locanta' kelimesiyle girmiş. Ama daha çok 'restoran'ı (Fransızca) kullanmayı seçtik...

Sapanca merkeze yolunuz düşerse Eker Lokantası'na uğrayın. Yemek çeşitliliği ve servisin hızı sizi şaşırtacak. 
Türk mutfağının klasiklerini 40 yıldır aynı özenle ve lezzetle yapıyorlar. Şaka değil, 1976'da kurulmuş. Menü mevsime göre değişiklik gösterse de, Pastırmalı Kuru Fasulye, Nohut, Ispanak, Bamya, Pırasa, Taze Fasulye, Karnıyarık, İzmir Köfte, Fırın Köfte, Tas Kebap gibi sulu yemekleri genelde bulmak mümkün. 
Ayrıca, Beşamel Soslu Elbasan Tava, Saç Kavurma, Kadınbudu Köfte, Dana Tandır, Arnavut Ciğeri, Kuskuslu Büryan Kebabı, Patlıcanlı Kuzu Sarma, Fırında Şehriyeli Kuzu Güveç, Hünkar Beğendi, Arap tava gibi özel yemekler de var. 


Döner ve ızgara çeşitleri de bulunuyor. Adapazarı'nın meşhur "Islama Köfte"sini de tadın burada mutlaka. 

Her şey güzel, favorim olan ekşili köfte daha bir güzel. 
Yağ seçimine önem veriyorlar. Zeytinyağı, kolestrolsüz ay çiçek yağı ve bazı yemeklerde az tereyağ kullanılıyor. Etlerin yağı ve sinirleri temizlendiği için yemesi rahat. Sebzeler günlük... Farklı yörelerin meşhur ürünlerini getirtiyorlarmış. Erzincan fasulyesi, Bafra pirinci, Taraklı-Mudurlu-Göynük dana eti, Mustafa Kemalpaşa ayranı, Balıkesir'in kuzu eti...
Sütlü tatlılar da var, kadayıf, kalburabastı, ekmek kadayıfı gibi çeşitler de... Kompostoların meyveleri kendi bahçelerinde yetiştiriliyormuş. 
Yemeklerde kararsız kalırsanız benim gibi karışık bir tabak da yapabilirsiniz. 

Fiyatlar gayet makul. Öğlen saati gittiyseniz yer bulmakta zorlanabilirsiniz. En kötü biraz beklersiniz. Sirkülasyon çok hızlı. Kaşla göz arası birden oturmuş bulursunuz kendinizi. 

Gidecek olanlara afiyet olsun o halde...
Tel: 0 264 582 79 77

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder