6 Ocak 2019 Pazar

BEHZAT ORAN


Geçen haftalarda Behzat Oran'daydım. Öncelikle şunu söyleyeyim, et ve balığın aynı ortamda bulunması beni rahatsız etmiştir hep. Yıllar sonra ilk kez bir restoran bu konudaki fikrimi değiştirdi. Çünkü her ikisini de birbirine hiç hissettirmeden öyle güzel hazırlayıp sunuyorlar ki, modunuza göre o gün kendinizi balıkçıda ya da et restoranında sanabilirsiniz.



Geniş, ferah bir mekan. Alan çok da iyi kullanılmış. Ayrı bir bölümde bazı masaların özel ocak başı konseptleri var. Kendin pişirip yiyebiliyorsun. Bu da ayrı bir keyif tabi.


Haftanın her günü farklı türlerde canlı müzik var. Pop, sanat müziği, eski 45’likler… Müzik kendini belli ediyor ama asla muhabbeti bastırmıyor. Çocuk salonları olması da önemli bir artı.

Mutfaklarına bayıldım. Mekanın ortasında açık, büyük bir alan. Yusuf Usta tecrübe ve bilgisiyle tüm mutfağın başında. 

Ekmekleri kendileri yapıyorlar. Tüm hamur işleri, Aydın Usta’nın elinden taş fırından sıcak sıcak çıkıyor. 

Mevsime göre 40-60 çeşit meze var. Bazıları deniz ürünlü. Ara sıcaklarda tereyağında karidesin cidden hakkını vermişler. Ciğer de nefisti. 

Tüm kebap çeşitleri bulunuyor. Testi kebabı dahil. Özkan Usta Adana kebap hazırladı. Ankara’da yediğim nadir iyi Adana kebaplardan biriydi. Karışık ızgaradaki köfteleri ayrıca çok beğendim. Servis tabağındaki havuçlu, kaşarlı ıspanak farklı ve yerinde bir eşlikçi olmuş. 




Ciddi bir balık büfesi var. Mevsimin en tazeleri, özenle seçilip pişiriliyor. Kabuklularda da gayet başarılılar.


Baklavayı kendileri yapmışlar. Cevizli, ev usulü, tam sevdiğim gibi. Akşamın sonunda gelen dondurmalı irmik helvası da hem lezzet hem kıvam olarak tam ayarındaydı.


Her iyi işleyen mekanın bir orkestra şefi vardır. Burada da Bülent Gürses devreye giriyor. Aşçılara olduğu kadar başarılı işletme müdürlerine de saygım sonsuzdur. Çünkü farklı kalemlerde pek çok konuyla ve sorunla aynı anda uğraşırlar.  Bu da ayrı bir beceri ve tecrübe gerektirir. Gözlemlediğim ve genel yorumlardan anladığım kadarıyla Bülent bey işinin hakkını fazlasıyla veriyor.

Behzat Oran, Bekiş Grup bünyesinde yer alan restoranlardan biri. Nezih, temiz bir mekan. Yanıltmayan hizmet ve ürün kalitesi, her zaman güvenle gitmenizi sağlıyor. Alaylı ve amatör bir ruhla ama kurumsal bir yapıda hizmet veriliyor. İşin sırrı belki de bu...

✦ Alkollü-alkolsüz içecek seçenekleri mevcut.
✦ Fiyat-kalite-hizmet dengesi makul.

AdresOran Mahallesi, 630. Sk. No:7, 06550 Çankaya/Ankara

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder