28 Kasım 2018 Çarşamba

HARMANDALI ORGANİK VE YÖRESEL ÜRÜNLER


En lezzetlisini ve en doğalını arayanlardansanız, mutlaka uğramanız gerektiğini düşündüğüm bir yeri paylaşayım sizlerle. 

Harmandalı Organik ve Yöresel Ürünler Çankaya Yıldız'da. 
Uzun zamandır böyle kaliteli ve seçme ürünlerin bir arada bulunduğu bir yere rastlamamıştım. 
Harmandalı'nın başında Hümeyra İnce var. Ürünleri Türkiye'nin dört bir tarafından,  gelişkin damak tatlarına göre, sanki kendi evlerine alıyormuş gibi tek tek seçiyorlar. 
'İnsanlar en iyisine layıktır' ı kendilerine motto edinmişler. 

Fabrika ürünleriyle donatılmış pek çok şarküteriden sonra burası bana çok iyi geldi. Bu küçük dükkan hazine sandığı gibi. İçinde ciddi çeşitlilikte ürün barındırıyor. Bir de tabi her şey taptaze...

Ürünleri tadabilmemiz için harika bir sofra hazırlamışlar bize. Sanırım 11 çeşit peynir denedim. Hepsi birbirinden farklı ve türlerinin en iyileriydi. 

Erzincan tulumu, sepet peyniri, lor, eski kaşar, dil peyniri, taze kaşar, koçulu gravyeri, taze keçi peyniri, Çorum'un gurme işi kargı peyniri... 

Benim favorilerim; yerin 34 metre altında olgunlaşan obruk peyniri, koyun-keçi ve inek sütlerinin karışımıyla yapılan Trakya yöresinin paçal peyniri oldu. Herkesin damak tadına göre çeşit var zaten burada. 

Kemaliye dut kurusu, mide yaralarına çok iyi gelen pekmezi, Bingöl karakovan balı, çiçek bamya, Aydın'ın sele ve normal etli zeytini, karadut şerbeti, Edremit'in yeşil zeytini, Uşak tarhanası, siyez eriştesi, organik yumurtalar, çeşitli bitki çayları, çok özel reçel çeşitleri, Kastamonu sarımsağı, soğuk sıkım müthiş zeytinyağı... aklınıza gelen gelmeyen en seçme ürünlerle karşılaşacaksınız. 


Malatya Arapgir'in coğrafi işaret almış mor reyhanı benim için ayrı bir keşif oldu burada. Reçeli, çayı, kurusu, baharatı ile hepsi çok özel lezzetler olarak raflarda yerini almış. Reçele ayrıca bayıldım. Her derde deva aynısefa çayını da burada bulabilirsiniz.

Hümeyra hanım bize Manisa çekirdeksiz üzüm yaprağından Ege usulü bir yaprak sarması hazırlamış ki, yemelere doyamazsınız. Bir de Batı Karadeniz'in emprime fasulyesiyle bir pilaki yapmış ki...


Gelelim kavurmaya! Çok uzun zamandır böylesini yediğimi hatırlamıyorum. Yumuşacık ve acayip lezzetli. Bingöl'ün meşhur Soğukçeşme kavurmasını da burada bulabiliyorsunuz artık. 

Market ürünlerinin bir çoğunda artık ne yediğimizin belli olmadığı bir dönemdeyiz maalesef. Kendinize, bedeninize bir iyilik yapıp yolunuzu ara ara buraya düşürün. Unutmayın; Ne yerseniz o'sunuz❣️


Sancak Mahallesi, 17/C Çankaya/Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder