ANTAKYA’DAN ÖZEL LEZZETLER: SÜRK VE ZEYTİNYAĞLI KEKİK
Taze çökeleğin biber salçası, kekik, kimyon, tuz, kırmızı
toz biber, toz nane ve isteğe bağlı baharatların karıştırılmasıyla
hazırlanıyor. Kavanozlarda zeytinyağının içinde saklanıyor. Açar açmaz mis gibi
bir zeytinyağı kokusu yayılıyor. Yağ da el yapımı. Yöre insanının kahvaltılarda vazgeçemediği bir
yiyecek. Hem sağlıklı hem lezzetli. Acısızı da yapılabiliyor. Alışkanlık yaratacak
türden. Bende öyle oldu...
Bir de zeytinyağlı kekik var tabi. Dağlardan toplanılan
kekikler, tazeliğini korusun diye yağın içinde saklanıyor. Kekiğin faydalarını
saymaya gerek yok. Sabahları şifa niyetine bir parça mutlaka yiyin. Akşam
sofralarında ise nefis bir meze oluyor. Farklı
peynirlerle ya da başka malzemelerle karıştırılarak da çeşit çeşit mezeler yaratılabilir.
peynirlerle ya da başka malzemelerle karıştırılarak da çeşit çeşit mezeler yaratılabilir.
Sipariş vermek isterseniz: https://www.facebook.com/jamandfood/?fref=ts
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder