GURME RAKUN

GURME RAKUN

15 Haziran 2016 Çarşamba

SÜRK VE ZEYTİNYAĞLI KEKİK

ANTAKYA’DAN ÖZEL LEZZETLER: SÜRK VE ZEYTİNYAĞLI KEKİK


Taze çökeleğin biber salçası, kekik, kimyon, tuz, kırmızı toz biber, toz nane ve isteğe bağlı baharatların karıştırılmasıyla hazırlanıyor. Kavanozlarda zeytinyağının içinde saklanıyor. Açar açmaz mis gibi bir zeytinyağı kokusu yayılıyor. Yağ da el yapımı.  Yöre insanının kahvaltılarda vazgeçemediği bir yiyecek. Hem sağlıklı hem lezzetli. Acısızı da yapılabiliyor. Alışkanlık yaratacak türden. Bende öyle oldu...

Bir de zeytinyağlı kekik var tabi. Dağlardan toplanılan kekikler, tazeliğini korusun diye yağın içinde saklanıyor. Kekiğin faydalarını saymaya gerek yok. Sabahları şifa niyetine bir parça mutlaka yiyin. Akşam sofralarında ise nefis bir meze oluyor. Farklı
peynirlerle ya da başka malzemelerle karıştırılarak da çeşit çeşit mezeler yaratılabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder