BAŞKENTTE ETİN YENİ ADRESİ BELLİ
OLDU: MADALYON ET
Madalyon
Restoran, henüz 2 ay önce Ankara Çayyolu Arcadium AVM’nin dış cephesinde
açılmış. Yaşasın Kızıldemir ve Ankaralıların uzun yıllardır tanıdığı ünlü şef
Baron Meshkin birlikte yola çıkmışlar.
Şık ve ferah
bir mekan yaratmışlar. Mutfak açık. Menüdeki ana ürün kırmızı et. Ayrıca birçok
meze çeşidi var.
Ben neler tattım onlardan bahsedeyim… Salatalarda, Fiesta
(lorolosso, kıvırcık, mısır, pancar, haşlanmış nohut, Meksika fasulyesi,
domates, salatalık, turşu, renkli biber ve ev yapımı sos) içeriğiyle rengarenk,
leziz. Monte Carlo, baharatlarla tatlandırılmış yumuşacık dana fileto
dilimleri, Akdeniz yeşillikleri ve Şef’in özel yoğurtlu salata sosu ile az
içerikle iddialı olan türden. Şef’in Nefis Salatası ise semizotu, ev yapımı
pancar ve 4 çeşit peynirin bir araya getirildiği minik toplarla hazırlanıyor.
Yine özel bir sosu var. Üç salatayı da beğendim.
Arada gelen tarhanalı
ekmeği kesinlikle atlamak istemiyorum. Baharat ve zeytinin de ilavesiyle muhteşem
bir lezzet yakalamışlar. Pişmesi, yumuşaklığı da gayet ayarında…
Kendi
yapımları olan köftelerle hazırlanan burgerler de var. Bir dahaki gelişime
denenebilir. Lamburgini adını verdikleri ve ciabatta ekmeği arasında
tiftiklenmiş kuzu etiyle hazırlanan tandır etini burada yemedim ama
favorilerimdendir.
Gelelim asıl konu olan etlere… Bir kere porsiyonlar çok
büyük. O yüzden diğer siparişlerinizi bu bilgiye ve kapasitenize göre
ayarlayın. Mesela, Enfes Dana Kaburga, tam 550 gr. Terbiye edilip 8 saatte pişiriliyor.
Yanında nefis bir patates püresiyle geldi.
New York Steak, yine çok iyi terbiye
edilmiş antrikot filetosu… Yanında patates püresi ve haşlanmış sebzelerle
servis ediliyor.
Ata Kule ise özel otlarla terbiye edilmiş yaklaşık 300 gr dana
bonfile… Kim ne derse desin ben iyi pişmiş severim ama iyi pişirmeyi eti kurutmak
olarak algılayan yerlerden uzak dururum. Madalyon, pişirme derecelerinin ve
kıvamlarının hakkını kesinlikle veriyor.
Lezzetleri ise tartışılmaz. Cafe de
Paris soslu patates kızartması yanında olmazsa olmaz. Sos gayet lezzetli, biraz
daha kıvamlı olabilir ve ben bu sosta biraz rokfor arıyorum.
Bu üç ana yemek
benim denediklerim. Menüde daha çok çeşit var. Her biri ayrı ayrı nefis
çağrışımlar yaptı bende. Ana yemeklerde iki çeşit tavuk da var ama tavuk yemeği
bırakalı hayli zaman olduğu için konudan uzağım…
Yemeklerin yancılarında Acem
Pilavı ve Safranlı İran Pilavı da gözüme çarptı… Yine bir dahaki sefere
diyelim… Bu arada soslar da dahil olmak üzere her şeyi kendileri yapıyorlar. Bu
bence en önemli unsurlardan biri…
Tatlılara
gelirsek… İki çeşit denedim: Şoko Mus, çikolatalı mus ve tabanı bisküvili bir
cheesecake. Yanında karayip meyveli ya da vişneli kendi yapımları bir
dondurmayla servis ediliyor.
Müzikleri
sevdim… Ben gündüz saati gittim. Akşam ayrıca daha da keyifli olacağını tahmin
ediyorum. Ha bir de mutlaka rezervasyon yaptırın.
Koru
Mahallesi, 2432.Cadde Arcadium AVM No:
192 Çayyolu/Ankara
Telefon:(0312)
819 06 06
Fiyat
aralığı: ££££
Gurme Rakun Instagram: @gurmerakun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder