26 Temmuz 2016 Salı

ALİM KÖFTE

YOL LEZZETLERİ:  ALİM KÖFTE

Yollara devam. Bu defa Sandıklı’dan geçiyoruz. Antalya karayolu 1. kilometredeyiz. Yine yol üzerinde bir mekan. Yeri çok merkezi. Burası da es geçemediklerimden..
Köfte, sucuk, çöp şiş. Üç çeşit yemek var. İkramlar nefis. Çoban salata, süzme yoğurt ve kızarmış ekmek. Süzme yoğurt tadına doyulmaz cinsten, hafif yanık kokulu. Kızarmış ekmekleri yapmak için mermerden özel bir alet yaptırmışlar. Üzerlerini tereyağladıkları ekmekleri bununla bastırıyorlar. Sonuç, çıtır ve çok lezzetli ekmekler. Aman dikkat, fena yedirir :) Kendi yaptıkları ayranı bakır kupada veriyorlar. Her şey tertemiz.

Köfteler harika.  Kuzu çöp şiş de öyle. Yumuşacık ve lezzetli. Etler de pişirilişleri de çok iyi çünkü. Kömür ateşinde pişen sucuğu da kendileri yapıyorlar.  Afyon’un meşhur ekmek kadayıfını da öyle… Hemen her şey kendi üretimleri.  Burası bir aile işletmesi. Bu lezzetler Alim Usta’nın (Alim Ataç) elinden çıkıyor. Eşi de onunla birlikte çalışıyor. Güler yüzlü, nazik insanlar.

Hem açık hem kapalı alanları var. Servis her zaman hızlı. Fiyatlar çok uygun, kredi kartı da geçiyor. 2011’den beri hizmet veriyor  Alim Köfte.

Ben, yemek için yollarda büyük tesisleri tercih etmeyenlerdenim. Sıradan yemekler ve sıradan bir hizmet var genelinde. Kalabalık da cabası. Küçük yerlerde, müthiş lezzetler tatmak varken pek de anlamlı gelmiyor bana. İşte Alim Köfte böyle özel bir yer. Uğramadan geçmeyin.

Antalya Karayolu 1. Km. Sandıklı Afyonkarahisar

Telefon: : 0506 340 03 35

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder