14 Nisan 2017 Cuma

NİLDA GARDEN CAFE RESTAURANT

KARADENİZ, EYMİR GÖLÜ’NE İNMİŞ: NİLDA GARDEN

Nisan ayının bir Pazar sabahı gittim Eymir’e. Ankaralılar bilir, gölün çevresini turlamaya başlamadan önce bisiklet kiralayan yerler vardır. İşte o kısımda yer alıyor Nilda Garden… 

Tam 1 yıl olmuş açılalı. Sahibi Adem Zeren. Fatsalı… Ama 10 yıldır ailesiyle birlikte Ankara’da yaşıyor. Bu güzel, büyük bahçede Nilda’yı kurmuşlar. Ailece çalışıyorlar. Pazar günü olduğundan kahvaltıya gelenler çoktu. Bahçe geniş olduğu için kimse kimseye rahatsızlık vermiyor. Bu arada çocuklar için bir oyun parkı da kurmuşlar…

Serpme kahvaltıyla başlayalım… Kişi başı 30 TL ve minimum iki kişilik sipariş ediliyor (Serpme istemem diyenlere kahvaltı tabağı da var tabi). Üç çeşit peynir dışında, zeytin, reçel, bal, tahin pekmez, patates kızartması veya sigara böreği, yeşillik, domates-salatalık…  geliyor.  Tulum peyniri enfes. Tereyağı  bembeyaz, hafif tuzlu, müthiş lezzetli. Bal zengin özlü, hem çiçek hem kestane tadı alıyorsunuz. Karadeniz’den geliyor ürünler. 

Ve turşu kavurması… Karadeniz sofralarının, özellikle hafta sonu kahvaltılarının klasiği taze fasulye turşusu kavurmasıdır. Ben burada yapılanı çok beğendim.  Yağı, tuzu, fasulyenin lezzeti… Her şey kıvamındaydı. Ne diri ne aşırı yumuşak… 

Omletleri bol tereyağlı, leziz… Bir de kiremitte yumurta var. O da kahvaltının içinde. Denemedim ama gayet iyi görünüyordu. Bir dahakine artık… Çay, semaverde geliyor. Getirilen sade pidelerse, hemen gözünüzün önündeki fırında odun ateşinde pişiyor.

Gelelim pidelere… Yıllar önce Fatsa’da yemiştim böyle güzelini… Hamur incecik, çıtır çıtır, tereyağlı, iç malzeme dolu dolu. Çeşitler çok; kıymalı, kuşbaşılı, peynirli, kaşarlı, karışık, sucuklu, kavurmalı, pastırmalı… Açık ya da kapalı… İsterseniz üzerine tıpkı Karadeniz’deki gibi göz yumurta kırıyorlar. Bandıra bandıra yenilebiliyorJ Pastırmalı ve kavurmalı olanlar daire şeklinde zaten.

Saat öğlene yaklaştıkça, pide müdavimleri yavaş yavaş geliyor. Uzun ahşaplar üzerinde servis ediliyor. Usta bugün yoğun ama yine de elinin lezzetinden taviz vermiyor.

Menüde ayrıca lahana çorbası da gördüm ki, bayılırım. Onu da deneyip yazarım ayrıca.


Spesiyallerden biri de ‘kiremitte kebap’. Zırhlama yöntemiyle (etin zırh denen kalın satır ile kıyma haline getirilmesi) kesilmiş bir et. Soğan ve baharat yok. Sadece tereyağında pişiyor. Et öyle leziz ki başka bir desteğe ihtiyaç duymuyor zaten.  Yanında köy usulü yayık ayranı için mutlaka.

Tatlı olarak da, doğal köy sütünden fırın sütlaç yapıyorlar.

Fiyatlar gayet makul. 

Tüm bunları yedikten sonra Eymir Gölü’nün etrafında birkaç tur atmayı da ihmal etmeyinJ

Bir bahar sabahı Ankara’da Eymir’deydim belki ama tattıklarımla beni Karadeniz’e götüren Nilda Garden’ın ellerine sağlık.

Not: Burayı öğrenmemi sağlayan, kendisi de Fatsa’lı olan çok sevgili arkadaşım Gamze Varnalı’ya ayrıca teşekkürler…

Nilda Garden Cafe Restaurant
Yeşilkent Mah. 555. Cad. 3/A Eymir Gölü
(TRT Arkası) ORAN/Ankara

🕿 0312 441 41 52 GSM: 0536 7953637

2 yorum:

  1. Biz gittiğimizde dalından meyve ikramı da vardı, tabi mevsime bağlı ;-)

    YanıtlaSil