21 Temmuz 2016 Perşembe

AFŞAR GÖZLEME EVİ

YOL LEZZETLERİ: AFŞAR GÖZLEME EVİ

Seyahatler sırasında yollarda karşılaşabileceğiniz çok özel lezzetler var. Ara ara keşiflerimi paylaşacağım. İlki, birkaç yıldır yolum düşünce uğramadan edemediğim bir mekan: Afşar Gözleme Evi.

Afyon-Denizli-Antalya karayolu üzerinde, Sandıklı’yı geçince Burdur’a gelmeden sağınızda ağaçlı bahçesiyle gözünüze çarpacak bir yer. Afşar, Dinar ilçesinin bir köyü. Ama burası kara yolu üzerinde.
Menüde köy kahvaltısı, sucuklu yumurta, tavada yumurta gibi seçenekler de var. Benim favorimse gözlemeler. Büyük bir rahatlıkla söyleyebilirim ki, hayatımda yediğim en ince gözleme. Buna keza iç malzemesi bol ve yufkası da çıtır çıtır. Aile işletmesi. İçerİde iki hanım gözlemeleri hemen sipariş üzerine açıyorlar. Peynirli, patatesli, ıspanaklı, yumurtalı, sucuklu çeşitler var. Ya da bunlardan istediğiniz karışık kombinler yapılabiliyor. Daha önce başka bir yerde rastlamadığım haşhaşlı gözleme de farklı bir lezzet olmuş. İçine biraz şeker ya da bal vb. bir şey eklerlerse daha da güzel olabilir. Gözlemeler büyük, fiyatlar çok çok uygun. Yanında getirdikleri taze köy domatesleri de ayrı bir güzel. Başka yerlerde gözleme yediğimde, bir şişkinlik ve pişmanlık halinde kalkarken, burada  yedikten sonra sizin de bu hissi kesinlikle yaşamayacağınızı garanti ediyorum.

Ayranları nefis. Kendileri yapıyorlar. Egelilerin çok iyi bildiği bir fenomen olan Zafer gazozunu da burada içebilirsiniz. Bu vesileyle, bu gazoza bayılan kız kardeşim Menevşe’ye de sevgiler:) 

Bu arada iki kişi zaten 14-15 lira falan tutan hesabın üstüne kalan bozukları dahi bahşiş olarak almayıp geri veren bu tok gözlü, gönlü güzel insanlara da buradan selamlarımı gönderiyorum.

Geniş, yemyeşil ağaçlı bahçesiyle de yaz günleri bile serin bu mekanı yolculuk sırasında mola verilecek yerler listenize ekleyin mutlaka. 










5 yorum:

  1. Bu kadar güzel yorumlariniz için çok teşekkür ederiz.afşar gözleme evi

    YanıtlaSil
  2. Aut, Antep katmeri gibi anlatmışsın :) canım çekti. Ha bir de Antep sıkmasını yaz. Güzeldir o da.

    YanıtlaSil